چه عواملی باعث ایجاد طعم تلخ در دهان می شود؟


1398/9/6 7:07:29

ایجاد طعم تلخ در دهان هنگام خوردن چیزی تلخ ، مانند کاسنی یا قهوه سیاه طبیعی است. صرف نظر از آنچه می خورید یا می نوشید ، داشتن طعم تلخ مزمن در دهان طبیعی نیست و می تواند یکی از چندین وضعیت بیماری را نشان دهد.

همانطور که از نام ش پیداست ، سندرم سوزش دهان باعث احساس سوزش یا پوسته پوسته شدن در دهان می شود که بسیار دردناک است. این علائم می تواند در یک قسمت از دهان یا در سراسر دهان رخ دهد. همچنین می تواند احساس خشکی دهان و طعم تلخ یا فلزی ایجاد کند.

سندرم سوزش دهان در زنان و آقایان به ویژه در زنانی که یائسگی را پشت سر می گذارند و فراتر از آن رخ می دهد.

بعضی اوقات سوزش دهان هیچ دلیل مشخصی ندارد. همچنین ممکن است این بیماری با شرایط اساسی یا درمان شرایطی مانند دیابت ، درمان سرطان و تغییرات هورمونی در دوران یائسگی مرتبط باشد.

هورمون زنانه استروژن ، که در دوران بارداری نوسان دارد ، می تواند حس چشایی را تغییر دهد. بسیاری از خانمها هنگام بارداری طعم تلخی یا فلزی را در دهان خود گزارش می دهند. این احساس معمولا پس از زایمان از بین می رود.

احساس خشکی دهان ،می تواند ناشی از کاهش تولید بزاق باشد. این کاهش به دلایل مختلفی اتفاق می افتد ، از جمله:

 

مری  لوله ای است که غذا را از دهان به معده می برد. بیماری ریفلاکس معده و مری زمانی رخ میدهد که عضله انتهای مری به درستی بسته  نشود. این باعث می شود تا محتویات معده تحریک شود و ریفلاکس بوجود آید.از آنجا که این ماده غذایی حاوی اسید هضم و آنزیم ها است ، می تواند به طعم تلخی در دهان شما منجر شود.

علائم دیگر عبارتند از:

     چند ساعت بعد از غذا سوزش در قفسه سینه
     مشکلات بلع
     سرفه خشک مزمن

هنگامی که بدن شما انواع خاصی از دارو را جذب کرد ، بقایای دارو در داخل بزاق دفع می شود. علاوه بر این ، اگر یک دارو یا مکمل دارای عناصر تلخ یا فلزی باشد ، می تواند طعم تلخی را در دهان شما بگذارد.

داروهای رایج عبارتند از:

    آنتی بیوتیک تتراسایکلین
    لیتیوم، که برای درمان برخی از اختلالات روانپزشکی مورد استفاده قرار می گیرد
    برخی داروهای قلب
    ویتامین ها و مکمل های حاوی روی، کروم یا مس

برخی بیماری ها مانند عفونت های سینوسی یا سرما خوردگی می تواند با طعم تلخ دهان مرتبط باشد. در طی این بیماری ها، بدن پروتئین های التهابی را برای گرفتن سلول های مضر می فرستد. این پروتئین ها همچنین ممکن است روی زبان و حس چشایی تاثیر بگذارد، که می تواند باعث احساس تلخی در دهان گردد.

 درمان سرطان ممکن است باعث ایجاد طعم و مزه ای  تلخ هنگام خوردن یا نوشیدن شود. شیمی درمانی و پرتو درمانی ممکن است حس چشایی را در بعضی افراد تحریک کند که می تواند موجب این شود که حتی چیزهای ساده مانند نان تست ساده یا آب، طعم تلخ یا ناخوشایندی داشته باشد.