روز هفته صبح عصر
چهارشنبه ها - 15 - 20

تأثیر بارداری بر سلامت دهان و دندان


تاریخ ارسال : 1398/7/28 7:21:53 تعداد بازدید : 19,439 مرتبه نسخه ی قابل چاپ

بارداری تقریباً تمام جنبه های زندگی یک زن ، از جمله سلامت دهان و دندان او تأثیر می گذارد. مراقبت از دهان و دندان های شما در دوران بارداری از اهمیت زیادی برخوردار است.

نگرانی های بهداشت دهان و دندان ویژه زنان باردار چیست؟

  • التهاب لثه

بیشتر خانمها در دوران بارداری متوجه تغییراتی در لثه هایشان می شوند. برخی از خانم ها هنگام مسواک زدن دندان متوجه می شوند که لثه های آنها قرمزتر شده و دچار خونریزی می شود. و بعضی از خانم ها تورم و خونریزی شدید دارند.

به همه این تغییرات " ژنژیویت بارداری" گفته می شود. این مشکل از اوایل ماه دوم شروع کنند و در حدود ماه هشتم به اوج می رسد. معمولا پس از به دنیا آمدن نوزاد بیماری برطرف می شود.
 ژنژیویت بارداری بیشتر در جلوی دهان مشاهده می شود. علائم آن همانندبیماری لثه است . افزایش سطح هورمون ممکن است تا حدودی مسئول  ژنژیویت بارداری باشد. در دوران بارداری ، سطح پروژسترون در بدن شما می تواند 10 برابر بالاتر از حد طبیعی باشدکه ممکن است رشد برخی باکتری های ایجاد کننده لثه را تقویت کند. همچنین سیستم ایمنی بدن ممکن است در دوران بارداری متفاوت عمل کندکه می تواند نحوه واکنش بدن شما به باکتری های ایجاد کننده لثه را تغییر دهد.

برای به حداقل رساندن اثرات  ژنژیویت بارداری ، بهداشت دهان و دندان را خوب انجام دهید: روزانه دو بار به مدت دو دقیقه مسواک بزنید . هر روز نخ بکشید.  استفاده از دهانشویه آنتی باکتریال نیز به کنترل التهاب لثه کمک می کند. برخی از دندانپزشکان توصیه می کنند از دهانشویه فاقد الکل استفاده شود.

با مراجعه به دندانپزشک از سلامت دندان و لثه های خود اطمینان حاصل کنید. ژنژیویت بارداری معمولا با جرم گیری دندان تخفیف می یابد. این کار را می توانید در هر دوره ای از بارداری خود انجام دهید. اما درمان های جراحی لثه باید به بعد از زایمان موکول شوند.

  • فرسایش دندان

در خانمهایی که دچار تهوع شدید صبحگاهی هستند ، استفراغ مکرر می تواند مینای دندان را از بین ببرد. اگر به طور مكرر استفراغ می كنید ، برای اطلاعات در مورد نحوه جلوگیری از فرسایش مینا ، با مطب دندانپزشك خود تماس بگیرید.

به یاد داشته باشید که درست پس از استفراغ، مسواک نزنید. اسید معده در تماس با دندان باعث نرم شدن مینای دندان شده است که مسواک زدن می تواند باعث زدوده شدن مینا از روی دندان شود. پس از استفراغ کافی است دهان خود را با دهانشویه یا آب بشویید.

  • خشکی دهان

شما می توانید با نوشیدن مقدار زیادی آب و با استفاده از آب نبات های بدون قند یا آدامس برای تحریک ترشح بزاق و مرطوب نگه داشتن دهان خود ، با دهان خشک مبارزه کنید.  این نوع آبنبات ها باید حاوی زایلیتول باشند که از آسیب به دندان پیشگیری می کند.

  • بزاق بیش از حد

به طور معمول ، زنان باردار احساس می کنند بزاق خیلی زیادی در دهان دارند. این وضعیت در اوایل بارداری رخ می دهد. با پایان سه ماهه اول ناپدید می شود.ترشح بزاق به دلیل تهوع رخ می دهد.


برچسب ها
بهداشت دهان و دندان ویژه زنان باردار ,تأثیر بارداری بر سلامت دهان و دندان ,التهاب لثه در بارداری ,ژنژیویت بارداری ,فرسایش دندان در دوران بارداری ,تهوع شدید صبحگاهی ,خشکی دهان ,بزاق بیش از حد

مطالب مرتبط
  • تاریخ ارسال : 1398/6/16 5:51:21 0
    درمان ارتودنسی با الاینر های شفاف
    الاینر های شفاف به عنوان براکت های نامرئی شناخته می شوند و به عنوان یکی از پیشرفت های تکنولوژیکی برای حرکت دندان های شما و تراز کردن فک برای لبخند سالم در نظر گرفته می شوند.
  • تاریخ ارسال : 1398/9/16 12:11:37 0
    کمبود دندان مادرزادی یا هایپودونتیا
    عدم رشد کامل تمام دندان ها تحت عنوان کمبود دندان مادرزادی یا در اصطلاح علمی، هایپودونتیا خوانده می شود.هایپودونتیا شایع تر از دندان دوبل و داشتن دندان اضافی است.
  • تاریخ ارسال : 1398/8/15 11:16:22 0
    تأثیر رژیم غذایی و تغذیه بر سلامت دهان و دندان
    حفظ رژیم غذایی مناسب برای سلامتی دهان و دندان ضروری است. زمان و نحوه مصرف مواد غذایی روی سلامت عمومی و سلامت دندان ها و لثه های شما تأثیر می گذارد.
  • تاریخ ارسال : 1398/8/19 9:06:03 0
    پیشگیری و تشخیص سرطان دهان
    سرطان دهان - که شامل سرطان لب ، زبان ، گونه ، کف دهان ، کام نرم و نرم ، سینوس ها و گلو است - در صورت عدم تشخیص و درمان زود هنگام می تواند کشنده باشد.

دیدگاه های کاربران
نام و نام خانوادگی :
پست الکترونیک :
متن دیدگاه :
کد امنیتی :
در صورت ارسال نظر جدید توسط کاربران دیگر ، به من اطلاع بده
نظرسنجی
نظر شما در مورد عملکرد منشی در مطب چیست؟

خیلی بد
ضعیف
عالی
تماس با ما

کرمانشاه - دبیر اعظم - كوچه دبيراعظم ( زرافشاني) - ساختمان ارشيا - طبقه دوم - واحد سوم




08337293262 -
300011122222 info@dr-golshah.com